26 juni 2021                puzzeltocht

28 augustus 2021       sloepentocht

26 september 2021     algemene ledenvergadering, zo mogelijk met zeilwedstrijd vooraf

 

Zodra het weer mogelijk is kan het klaverjassen op de vrijdagavond weer hervat worden

Watersportvereniging DEA (De Eerste Aanleg) bestaat sinds 1 augustus 1965. Onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond.

Ons clubhuis De Bun is gesitueerd op het terrein van jachthaven De Eerste Aanleg aan de Scheendijk in Breukelen.

De vereniging telt leden van vrijwel iedere leeftijd en kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer op de wal en de sportieve sfeer op het water. Met elkaar zorgen we voor de club, het onderhoud van het clubhuis en helpen we elkaar goede watersporters te zijn.

Nieuwe leden zijn altijd welkom.

 

Activiteiten die zoal georganiseerd worden:

Voor Zeilboten:

In het voorjaar wordt er begonnen met de competitie voor zowel open-, als kajuitboten. Deze wedstrijden vinden meestal op zondagmiddag plaats. Omdat niet elke boot even snel is wordt er op “tijd” gezeild worden, waarna een omrekeningsfactor (de SW) bepaald wie de uiteindelijke winnaar wordt. Ook voor zeilers zonder wedstrijdervaring een ideaal begin om eens mee te doen. In juni is er nog de “traditionele 6 uur van Loosdrecht”, waar al gauw een veertigtal boten aan de start verschijnen. Zelfs in de winter is de DEA actief en zijn er voor de kajuitzeilers winterwedstrijden.

Voor Motorboten:

We hebben enkele motorboot/sloep evenementen per jaar. Zo is er de sloepentocht, vaak met een culinair tintje en de puzzeltocht, welke gehouden wordt in de trekgaten rond de Scheendijk. Daarnaast kan er bij genoeg belangstelling bijvoorbeeld een knipperbollentocht worden georganiseerd.

Vissen:

Bij voldoende belangstelling kunnen viswedstrijden worden georganiseerd, in het verleden vonden deze wedstrijden meestal op zaterdagavond plaats. De wedstrijden hadden duidelijk een recreatief karakter.

Kaarten:

Op een aantal vrijdagavonden worden in ons clubhuis klaverjasavonden georganiseerd. Men kan hier individueel aan meedoen.

DEA clubdag:

De vereniging kent een jaarlijkse DEA clubdag. Deze begint met een activiteit op of rond het water en wordt in de namiddag gezellig afgesloten met een gezamenlijke borrel en BBQ of maaltijd.

De “Bun”:

Dit is de naam van ons clubhuis, gevestigd op de Scheendijk 10/5. Hier is het na afloop van de diverse evenementen gezellig vertoeven en waar je onder het genot van een drankje je verhalen met anderen kunt delen.

 

Algemene-ledenvergadering-2020-klZondag 19 april vind de 55ste algemene ledenvergadering van de DEA plaats. Het zou leuk zijn om jou daar ook te ontmoeten om kennis te maken met onze nieuwe bestuursleden en afscheid te nemen van onze onvolprezen voorzitter en secretaris. Beide hebben met grote inzet en passie hun functie vervuld. 

Tot ziens op 19 april 

aanvang 14:30 uur.

Beste vrienden en vriendinnen,

Schijf alvast in Uw agenda : Vrijdag 7 juni alweer de tweede klaverjasavond van de WV DEA. Aanvang 19.00 uur . Zorg dat u op tijd bent, want de vorige keer kwamen er toch weer mensen te laat. En dat zou jammer zijn. Bij voldoende belangstelling ook weer eenendertigen voor de liefhebbers. Wij zien u graag terug op deze altijd weer bere gezellig avond. Als van ouds georganiseerd door Harold en Brianne Wiegmans.

Nieuwjaarsborrel 2020

Afgelopen zondag is de eerste zeilwedstrijd van de DEA gevaren. Barbara, Maurice en Emile hebben een nieuw concept bedacht om de wedstrijden zo eenvoudig mogelijk te kunnen organiseren.

Het werd gelijk al een succes !

Er kwamen 6 boten aan de start en de hoop is gevestigd dat het er spoedig meer worden.

Jammer was dat er wat weinig wind stond, maar dat kon de pret niet drukken.

 

Op verzoek stuur wij een banen kaart , inschrijf formulier en de regelementen toe. Mocht u interesse hebben of om te gaan kijken dan bent u ook op de hoogte.

 

Na afloop natuurlijk weer gezellig nababbelen in de Bun.

 

De volgende wedstrijd staat op zondag 19 mei om 13.00 uur gepland.

 

Inschrijven kan bij Barbara van Heusden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste zeilers, na de succesvolle eerste editie van “Rondje Loosdrecht” vorig jaar, heeft het bestuur van watersportvereniging De Eerste Aanleg daarin de bevestiging gezien dat dit zeilevenement haar plek tussen de zeilevenement op de Loosdrechtse plassen verdient. 

Het “Rondje Loosdrecht” biedt ruimte voor nieuwkomers in de zeilwereld en ontspanning voor de “de “6 Uur van Loosdrecht Diehards”. Het is een laagdrempelig evenement met “Happy Ending”. We houden het simpel bij één te zeilen baan, die ons voert langs de vele bedrijven en watersportverenigingen aan de Loosdrechtse plassen. De Finish is rond etenstijd bij het eiland Meent. Daar begint de “Après Sail” met prijsuitreiking.

Alle typen boten (kajuit en open) kunnen via de onderstaande link inschrijven. En om alle schepen een even grote kans te laten maken gebruiken we de “standaard” SW-factoren van 2019. Wat inhoudt dat er geen exotische zeilen gevoerd mogen worden.

Op 29 juni 2019 zal om 13:00 uur gestart worden bij het eiland Meent, op de grens van de 4e en 5e plas. De banenkaart is binnenkort te downloaden via deze pagina.

De inschrijfkosten bedragen € 25 per boot en dit bedrag dient voor 25 juni te worden over gemaakt op: Rekeningnummer: NL84 INGB 0002 8329 45, Naam: WV DEA BREUKELEN, Omschrijving: Rondje Loosdrecht.

Klik hier om in te schrijven

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert W.V. DEA in Breukelen de sloepentocht voor leden en niet-leden. Deze, inmiddels, jaarlijks terugkerende sloepentocht belooft opnieuw een verrassende tocht te worden voor de bemanningen van sloepen, vletten, bootjes en scheepjes.

Dit jaar heeft de organisatie onder leiding van Pieter Hoogveldt en Rob Petri weer een prachtige vaartocht uitgestippeld en onderweg is er de mogelijkheid om te genieten van de smakelijke happen en dranken die dit jaar wederom niet zullen ontbreken !

Inschrijven kan tot 1 juni en de kosten bedragen net als vorig jaar € 30 voor volwassenen,€ 15 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en € 5 voor kinderen tot 5 jaar.

Gelieve het totaalbedrag van uw deelname over te maken op NL84INGB0002832945 t.n.v. WV DEA Breukelen.

Na ontvangst van uw betaling zult u per mail een bevestiging van deelname ontvangen. Mail uw deelname aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Graag in uw mail vermelden : aantal deelnemers, naam van de boot en eventueel uw ( mobiel ) telefoonnummer.

Ook voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot 15 juni !

We hebben er zin ! U ook ?

­