Over WV DEA

Watersportvereniging DEA (De Eerste Aanleg) bestaat sinds 1 augustus 1965. Lees meer over oorsprong van DEA. Onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond. De vereniging telt leden van vrijwel iedere leeftijd en kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer op de wal en de sportieve sfeer op het water. Met elkaar zorgen we voor de club, het onderhoud van het clubhuis en helpen we elkaar goede watersporters te zijn.


Clubhuis 'De Bun'

Ons clubhuis 'De Bun' is te vinden op het terrein van jachthaven De Eerste Aanleg aan de Scheendijk in Breukelen. Hier is het na afloop van de diverse activiteiten gezellig vertoeven en waar u onder het genot van een drankje verhalen met anderen kunt delen.

Onze activiteiten

Zeilwedstrijden


In het voorjaar starten we met de competitie voor zowel open-, als kajuitboten. Deze wedstrijden vinden meestal op zondagmiddag plaats. In juni is de “traditionele 6 uur van Loosdrecht”, waar al gauw een veertigtal boten aan de start verschijnen. Maar ook in de winter is de DEA met wedstrijden voor kajuitzeilers.

Motorboot


Een paar keer per jaar organiseren we motorboot/sloep evenementen. Ons paradepaardje is de sloepentocht; een gezellige avond in de trekgaten rond de Scheendijk met een culinair tintje en de puzzeltocht. 

Vissen


Bij voldoende belangstelling organiseren we viswedstrijden, meestal op zaterdagavond. Wilt u hier meer over weten of heeft u interesse om deel te nemen? Neem contact met ons op. 

Kaarten


Op een aantal vrijdagavonden worden in ons clubhuis klaverjasavonden georganiseerd. Men kan hier individueel aan meedoen.

DEA Clubdag


De vereniging kent een jaarlijkse DEA clubdag. Deze begint met een activiteit op of rond het water en wordt in de namiddag gezellig afgesloten met een gezamenlijke borrel en BBQ of maaltijd.

Het bestuur

Sponsoren

Onze vereniging draagt onze sponsoren een warm hart toe, zonder hen en zonder onze leden geen watersportvereniging. 

Heeft u interesse om WV DEA ook te sponsoren? Neem dan contact met ons op.

Onze sponsors

De oorsprong van DEA

Het verhaal achter de watersportvereniging en hoe deze in de jaren is ontstaan.


In 1965 worden er plannen gemaakt voor de aanleg van een groot kanaal achter de Kalverstraat. Cees de Wit maakt in de krant namens watersporters, ondernemers en jachthaven beheerders bezwaar tegen dit kanaal en komt door dit 'gedoe' op de gedachte op een watersportvereniging op te richten. Deze vereniging zou in voorkomende gevallen een aanspreekpunt kunnen zijn voor de watersporters en hun jachthaven beheerders. Naar buiten toe zou men, zo nodig, dan ook nog gezamenlijk kunnen optrekken. De basis voor watersportverenging DEA is gelegd.